Wim Gorren ontvangt een lintje ( met film).
themuut | 24 april 2020 Vanmorgen werd Wim Gorren gebeld door Burgemeester Annemarie Penn-te Strake met de mededeling dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd Wim te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.( zie ook: https://www.limburger.nl/cnt/dmf20200424_00157635/zeven-maastrichtenaren-koninklijk-onderscheiden )
In deze vreemde coronatijd hebben we Wim vanmorgen alvast een beetje in het zonnetje gezet, want zijn lintje wordt pas op een later tijdstip uitgereikt.
Hij werd toegesproken door de voorzitter vann het buurtnetwerk Limmel, Chris Meys. Helemaal onderaan wat foto’s en filmbeelden van de alternatieve wijze waarop Wim gehuldigd werd. Hieronder de tekst van Chris, waarin geschilderd wordt waarom Wim Gorren dit lintje verdiend heeft:
Limmel, 24 april 2020
Beste Wim,
Vandaag is een speciale dag voor jou, en je vrouw Marij. Maar eigenlijk ook voor heel Limmel. Al vele jaren zet je je volop in voor onze buurt Limmel. Dat vele werk is zojuist door onze Koning Willem Alexander beloond en bekroond doordat je per telefoon van onze burgemeester Annemarie Penn- te Strake te horen hebt gekregen dat je bent benoemd als lid in de orde van Oranje Nassau. Als aanvragers voor deze Koninklijke Onderscheiding hadden we geen twijfel of je hier wel voor in aanmerking zou komen. Je lijst van verdiensten voor de Limmelse gemeenschap is lang en omvat meerdere decennia. Het was voor ons als aanvragers overigens wel nog een hele puzzel om niets te vergeten en vooral geen fouten te maken in de datums.
Onze zoektocht leverde op dat jij:
- Lid bent van de Buurtraad Limmel dat is opgegaan in het huidige Buurtnetwerk sinds augustus 1982! Daarmee ben je de enige die bijna vanaf het prille begin de hele geschiedenis van de Buurtraad meegemaakt heeft.
- Van diezelfde Buurtraad vicevoorzitter voor 1991 en voorzitter bent geweest tussen januari 1991 en maart 2009. Daarbij heb je je met talloze dossiers bezig gehouden waarvan het Wijkontwikkelingsplan Limmel-Nazareth (WOP) een van je grootste verdiensten is waar de buurt nu nog immer de vruchten van plukt. De bouw van de Geluksvogel, het onder de grond brengen van de Hoogspanningslijnen, de bouw van de tunnel naar Nazareth, de nieuwbouw op de Hoolhoes, allemaal onderdelen van het WOP. Wat kenmerkend is voor jou en siert is dat je altijd veel werk hebt gemaakt van de correcte formulering en het correcte taalgebruik van allerlei stukken, die namens de Buurtraad werden opgesteld en/of verzonden.
- Oprichter bent in 1985 en de letterlijke bouwer van de Kinderboerderij Limmel en nog immer betrokken vrijwilliger. Een prachtplek waar kinderen uit de jaren tachtig nu met de eigen kinderen heenkomen, een groter compliment kun je niet krijgen!
- Als vrijwilliger bent begonnen in het Kapelaan Lochtmanhuis sinds 2013 en vanaf 2016 benoemd tot bestuurslid, waar je mede alle dagelijkse beslissingen en voorkomend werk mee uitvoert. Van praktisch werk tot coördinatie, het is je allemaal toevertrouwd.
- En sinds 2014 verbonden bent aan de Toneelgroep Lummel waar je lid bent van de technische commissie decorbouw en tijdelijk voorzitter bent geweest. Samen met Marijke hebben jullie je hart verpand aan het komieke theater dat een grote schare fans in Limmel en heel Maastricht kent. Tijdens jouw voorzitterschap werd voor de voorstelling Allo Allo de felbegeerde provinciale Toneelprijs “een Muulke” gewonnen.
- Ook voor het vieren en in ere houden van de carnaval in onze buurt heb jij je ingezet. Zo was je jaren betrokken bij carnavalsvereniging de Kribbebieters, en ben je als vrijwilliger alweer verschillende jaren verbonden aan de carnavalsvereniging van Limmel, de Braniemeekers waar je in 2003 voor al je goed werk voor de Limmelse gemeenschap de Hoegste óndersjeijing hebt ontvangen.
- De Wigo-site, een website met veel informatie over de geschiedenis en cultuur van Limmel en Maastricht tot en met Griekse landschildpadden, je huisdieren, en natuurlijk de bijdragen over de brandweer gemaakt hebt en beheerd.
- Ook ben je betrokken geweest bij de plaatsing van de Stolperstein voor Kapelaan Hein Lochtman en het beeld van het Dreesmenneke, beiden voor gelegen voor ons gemeenschapshuis. De interesse voor geschiedenis van het stadsdorp laat je niet los want ook bij de opening van de nieuwe school heb je een tentoonstelling begeleidt door een boekje gemaakt over het onderwijs in onze buurt.
Een bijzonder indrukwekkend palmares! En dat allemaal voor je geliefde Limmel. Wij kunnen je dan ook niet genoeg bedanken namens de buurt en de verenigingen en stichtingen die daar onderdeel van uitmaken. Wim, we hopen dat je nog heel wat jaren aan onze buurt mee blijft bouwen en we zetten je graag nog een keer in het zonnetje op een nader te bepalen moment als het weer toegestaan is om groepsbijeenkomsten te organiseren.
Wim, een grote merci voor je inzet voor Limmel! Daar toasten we vandaag, een eerste keer op.