Problemen met de buren? Stichting Buurtbemiddeling Maastricht kan helpen. Let op nieuwe website!
themuut | 10 maart 2016Problemen met je buren?
Drink eens een kopje oploskoffie met uw buren
Buurtbemiddeling Maastricht helpt!
In elke buurt komt het voor dat buren problemen hebben met het gedrag van anderen: alweer de auto van iemand anders voor de deur, vuilnis op de verkeerde plek, keiharde muziek of hondengeblaf. Je kunt het als buurtbewoners maar beter zo snel mogelijk uitpraten, want wat begint als een kleine ergernis kan behoorlijk uit de hand lopen. En komt u er samen niet uit dan kan Buurtbemiddeling Maastricht U helpen,
Buurtbemiddeling is een manier om samen met elkaar problemen op te lossen met ondersteuning van deskundige buurtbemiddelaars. Zij bieden een luisterend oor en zoeken samen met U en uw buren naar een oplossing. De buurtbemiddelaars zijn vrijwilligers uit Maastricht die daarvoor een speciale training hebben gehad. ( Zie ook onze nieuwe website met facebook_link voor Buurbemiddeling Maastricht: www.buurtbemiddeling-maastricht.nl ) Alle gesprekken zijn vertrouwelijk en de privacy is gewaarborgd. Buurtbemiddeling is er voor iedereen die iets met de buren heeft uit te praten of problemen met de buren heeft.. Buurtbemiddeling Maastricht is aangesloten bij de landelijke website www.problemenmetjeburen.nl .Buurtbemiddeling kost niets.
Inmiddels bestaat Buurtbemiddeling Maastricht al meer dan 10 jaar en hebben we een deskundig team van bemiddelaars die al menig burenconflict heeft helpen op te lossen.
Als u in contact wilt komen met buurtbemiddeling bel dan even 06-526 516 47 . U krijgt dan een van de medewerkers aan de lijn, die naar uw verhaal luistert en beoordeelt of uw melding in aanmerking komt voor buurtbemiddeling.
Buurtbemiddelaar worden?
Als u zich in wilt zetten voor de leefbaarheid van uw buurt dan is buurtbemiddeling een leuke manier.
Bemiddelaar word je niet zomaar. Bemiddelaars kunnen zich aanmelden voor de functie, er volgt dan een gesprek waarin bekeken wordt of iemand geschikt is. Buurtbemiddelaars moeten immers in conflictsituaties gesprekken kunnen leiden. We zoeken mensen die rust uitstralen en communicatief sterk zijn. Vervolgens krijgen de vrijwilligers een tweedaagse training tot bemiddelaar.
De achtergronden van bemiddelaars verschillen sterk; we zien zowel huisvrouwen, huismannen, juristen, psychologen, docenten, kantinemedewerkers, heftruckchauffeurs en gepensioneerde mensen in de teams terug. Wat ze gemeen hebben is dat ze het hart op de juiste plaats hebben en iets voor de maatschappij willen beteken.
Wilt u zich als buurtbemiddelaar inzetten stuur dan een mail naar info@buurtbemiddeling-maastricht.nl