‘Ik zou ook Miranda kunnen zijn’, filmvertoning over herstel.
themuut | 21 oktober 2019“Wie bepaalt de grens tussen normaal en gek? Waarom gaat de één er wel overheen en de ander niet? En vooral: hoe kom je weer terug?” Deze vragen houden theatermaker Nynka Delcour, als zusje van een broer met de diagnose schizofrenie, van jongs af aan bezig en vormen het uitgangspunt van de documentaire ‘Ik zou ook Miranda kunnen zijn’, die op woensdag 6 november wordt vertoond in het Ruweel (Maastricht).
Meer over deze documentaire
De documentaire ‘Ik zou ook Miranda kunnen zijn’ is een natuurlijk vervolg op de theatervoorstelling ‘Vind je het gek!’. Samen met cameraman Paul Delcour zoomt Nynka in op het herstelverhaal van één van de verhaalbrengers Miranda van den Broek. Nynka gaat in gesprek met Miranda, het schoolvoorbeeld van iemand met een psychische kwetsbaarheid die ogenschijnlijk weer een normaal bestaan heeft opgebouwd, ook al heeft ze nog steeds af en toe last van psychoses en bijwerkingen van haar medicatie.
Hoe doet Miranda dat? Wat is, als professionele ervaringsdeskundige, haar visie op herstel? En in hoeverre sluit dit aan bij de nieuwe visie op herstel binnen de ggz?
Nynka gaat niet alleen in gesprek met Miranda, maar ook met de mensen in haar omgeving en psychiater Jim van Os.
Datum en locatie
Woensdag 6 november 2019, van 19.00 – 21.00 uur in Het Ruweel (Malbergsingel 62 in Maastricht)
Filmvertoning bijwonen?
De avond is voor iedereen gratis toegankelijk. Tijdens de filmvertoning in november zijn Nynka en Miranda beiden aanwezig en gaan ze het gesprek aan met de aanwezigen van deze avond.
Aanmelden is gewenst via mondriaan.eu/agenda. U kunt ook bellen met Mark Ahsmann, Mondriaan Volwassenen: T 088 506 9413.
De avond is georganiseerd door Mondriaan, samen met Sociaal team + en Universiteit met de Buurt.